Wat is pH plus en pH minus voor mijn zwembad?

Toevoegen pH minus heeft geen invloed op mijn zwembad?

Wat is pH plus en pH minus voor mijn zwembad?

Wat is pH minus voor zwembaden en wanneer moet je het toevoegen?

Lees: Wat is pH plus en pH minus voor mijn zwembad?

Toevoegen van pH minus heeft geen invloed op de pH-waarde van mijn zwembad?

Oorzaak

Om een hoge pH (> 7,6) te verlagen in uw bad, dient u pH minus toe te voegen. Echter, na toevoeging van dit product stelt u vast dat de pH niet voldoende zakt. Dit is te wijten aan een veel te hoge alkaliniteit. Dit zorgt er voor dat de pH moeilijk te corrigeren valt.

De aanbevolen alkaliniteit is 80 tot 120 mg/l CaCO3 en kan gemeten worden met een checker-fotometer. De alkaliniteit kan men verlagen door extra toevoeging van een zuur (bijvoorbeeld zwavelzuur of pH minus).

Wat is alkaliniteit?

Lees: Wat is alkaliniteit (KH)?

Tags:

Waar kan ik de juiste producten vinden?

Op zoek naar de juiste producten voor het meten
en het behandelen van uw zwembadwater?

Dealer zoeken