Voordelen van automatische pH- en chloorregeling?

Voordelen van automatische pH- en chloorregeling?

Voordelen van automatische pH- en chloorregeling?

Voor het regelen van het chloorgehalte en de zuurtegraad van je zwembadwater heb je de keuze om manueel of automatisch chemicaliën te doseren. Een automatische chloor- en ph-regeling voor zwembad is daarbij ook uitgerust met een continu meetsysteem.

Manueel vs automatisch

Manueel

Je zwembadwater kan je gezond houden door manueel chloor toe te voegen. Dat kan met tabletten, granulaten of vloeibaar chloor. Chloortabletten worden gebruikt in combinatie met een skimmer, waarin de tabletten langzaam oplossen. Granulaten worden eerder gebruikt als ‘shockdosering’, opgelost in een emmer water en dan verdeeld in het zwembad. Vloeibare chloor wordt meestal gedoseerd door een automatisch systeem, maar kan ook manueel als shockbehandeling. Het is echter minder praktisch omdat men moet opletten voor spatten in de ogen, of voor vlekken op kledij, hout, enz.

Het gebruik van chloortabletten en granulaten heeft wel nadelen. Men moet regelmatig tabletten/granulaten manueel toevoegen. De kans dat dit vergeten wordt of dat de dosering niet correct is, is zeer groot. Chloor is enkel effectief als de pH-waarde van het water tussen 7,0 en 7,6 ligt. Men dient manueel de pH van het zwembad op peil te houden. Hier bestaat opnieuw de kans dat de dosering van pH+ of pH- niet correct is.

Tabletten of granulaten bevatten steeds cyanuurzuur. Deze chemische stof zorgt ervoor dat de chloor niet te snel wordt afgebroken door ultraviolette zonnestralen. Echter, het toegevoegde cyanuurzuur verdwijnt niet meer uit het bad, waardoor na elke toevoeging van tabletten of granulaten, de hoeveelheid cyanuurzuur zich verder zal opstapelen. Na één of enkele jaren is de concentratie cyanuurzuur > 70 mg/l. Vanaf dit moment wordt de werking van de toegevoegde chloor verhinderd en wordt het onmogelijk om het zwemwater nog te ontsmetten en helder te houden. Op dit moment rest je nog één uitweg: je zwembad of spa volledig leegmaken, uitkuisen en opnieuw vullen met vers leidingwater.

Om de zuurtegraad of pH manueel op peil te houden gebruik je pH+ of pH-.

Automatisch

Een automatisch meet- en doseersysteem is een digitaal toestel dat in je technische ruimte wordt geïnstalleerd. Via een combinatie van meetsensoren, doseerpompen en vloeibare chemicaliën wordt de pH-waarde en het chloorgehalte in je zwembad of spa continu gemeten én op peil gehouden. Op deze manier is de kwaliteit van je zwemwater 24 op 24 uur verzekerd!

Voordelen automatische chloor- en ph-regelaar

  • pH- en vrij chloorwaarden worden continu gemeten en automatisch bijgestuurd.
  • Het zwemwater is 24 op 24 uur helder en gedesinfecteerd.
  • Je dient zelf geen chemicaliën toe te voegen aan jouw zwembad.
  • Geen problemen meer met cyanuurzuur.
  • Je moet minder vaak de pH en vrij chloor controleren met een draagbare digitale meter, een wekelijkse manuele controle is echter nog steeds aangeraden.

Ondanks het feit dat een automatisch meet- en doseertoestel voor pH en chloor talrijke voordelen heeft, is deze technische installatie niet onderhoudsvrij. Vraag hiervoor raad aan een erkend zwembadinstallateur en sluit eventueel een onderhoudscontract af.

Waar kan ik automatische chloor- en ph-regelaars kopen voor mijn zwembad?

Het laatste decennium wordt een zwembad vaak uitgerust met een automatisch meet- en doseersysteem voor pH en chloor. Om hieraan tegemoet te komen, heeft Hanna Instruments in 2008 de Security Pool op de markt gebracht. Van dit gebruiksvriendelijk en betrouwbaar systeem zijn er ondertussen meer dan 2500 stuks verkocht in België! Als gevolg van dit overweldigend succes en omdat Hanna Instruments innovatie en verbetering zeer hoog in het vaandel draagt, werd in 2015 een vernieuwde versie van dit toestel op de markt gebracht: de Security Pool Plus. Dit nieuwe model is uitgerust met de meeste hedendaagse technologie op vlak van meting, dosering en veiligheid.

Maak een afspraak met de zwembadinstallateur in jouw regio voor meer informatie!

Alle erkende verdelers van Hanna Instruments volgen regelmatig cursussen en workshops om hun kennis op peil te houden. Deze opleidingen omvatten het analyseren van de waterkwaliteit in zwembaden en spa’s en de installatie en het onderhoud van automatische meet- en doseerapparatuur. Eveneens beschikken alle verdeelpunten over professionele meetapparatuur om een uitgebreide wateranalyse van je zwembad of spa uit te voeren. Tenslotte worden alle dealers permanent ondersteund door een team van specialisten van Hanna Instruments!

Tags:

Waar kan ik de juiste producten vinden?

Op zoek naar de juiste producten voor het meten
en het behandelen van uw zwembadwater?

Dealer zoeken